Over Sport in Harlingen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Over Sport in Harlingen.


Sport in Harlingen geeft Tang Soo Do. Tang Soo Do is Koreaans Karate. Karate is bij iedereen wel bekend, en iedereen weet eigenlijk wel dat het uit Japan komt. Bij Karate ligt de nadruk op stoot- en trap technieken. Deze worden gebruikt voor het afweren van aanvallen. Tang Soo Do komt uit Zuid Korea, en is beïnvloed door de T’ang methoden uit China. Het woord “Tang” verwijst hier ook na.

Tang Soo Do is anders. Het lijkt wel veel op Karate, maar heeft ook zelfverdedigingtechnieken. Als je gevorderd bent leer je ook met oefenwapens te trainen, zoals een lange stok, zwarte banders leren ook met mes en zwaard te trainen. Tang Soo Do is één van de oudste krijgskunsten. Het is ongeveer 2000 jaar geleden ontstaan. Tot op heden worden de technieken en filosofie gegeven zoals dat vroeger ook gebeurde.

Bij Tang Soo Do leer je jezelf te verdediging, kinderen worden lichamelijk en geestelijk weerbaar en je conditie verbetert. Het is een prettige en onspannende manier om de waan van de dag van je af te schudden. Voor de jeugd is het een mooie manier om hun energie op een leerzame en sportieve manier kwijt te raken. De jeugd leert om voor zichzelf te werken, maar ook samen met anderen te werken. Er wordt gewerkt aan hun houding, dit is in het dagelijks leven ook heel belangrijk. Hoe sterkt sta jij in je schoenen? Geef jezelf op voor 4 gratis lessen.

De lessen worden gegeven door ervaren en deskundige instructeurs. Bij de lessen zijn meestal 4 instructeurs aanwezig bij de les. Hierdoor worden de kinderen optimaal begeleid. De lessen worden op een ontspannende manier gegeven, waarbij het kind centraal staat. Je kind leert hierdoor respect, krijgt zelfvertrouwen en leert zichzelf te verdediging als dat nodig is. Tang Soo Do is geen agressieve sport. Het ontwijken van een conflict staat voorop, maar dat betekent niet dat je jezelf kunt verdedigigen als dat nodig is.

 

Over

Domela Nieuwenhuisstraat 81, Harlingen

 

Lestijden

  • Ma - Volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar
    19.00  - 20.00