Rots en Water

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een mooi initiatief.

Rots en water is een korte cursus voor uw kind. Hier leert uw kind meer zelfvertrouwen te krijgen en ontwikkelen ze betere sociale vaardigheden. Ze leren hoe ze stevig moeten staan, leren hoe ze meer rust in het hoofd kunnen krijgen, maar ook als ze snel afgeleid zijn om zich te concentreren en leren ze voor zichzelf op te komen. Dit leren ze allemaal d.m.v. diverse oefeningen. Rots en water is eind jaren 90 ontwikkeld.

Aan het project Rots en Water zit wel een nadeel, wij weten namelijk uit ervaring dat je verschillende oefeningen regelmatig moet herhalen om je dit eigen te maken. Dit houd op nadat deze cursus is afgelopen. En dan?

Een veel beter initiatief.

Wij van Jip Kye Sohn kunnen u een veel beter initiatief bieden voor uw kind. Naast dat onze jaarcontributie bijna even hoog is als de kosten van de cursus Rots en Water heeft Tang Soo Do veel meer te bieden dan Rots en Water.

Tang Soo Do.

Deze Martial Arts is ontwikkeld vanuit China en is al ruim 2000 jaar oud. Het is gebaseerd op het juist gebruiken van de anatomie van het menselijk lichaam. Stevig leren staan doen wij door middel van verschillende standen, die voor verschillende aanvallen of verdedigingen kunnen worden gebruikt.

Verschillende blok, stoot en traptechnieken worden op een zodanige manier geleerd dat het kind zichzelf niet verwond door het verkeerd gebruiken hiervan. Ook leren ze de vitale raakpunten van het menselijk lichaam. Samenwerken leren ze om met elkaar zelfverdedigingtechnieken te oefenen. Door op tijd in te houden van de techniek, ofwel niet raken, leren zichzelf te beheersen.

Tang Soo Do kent ook loopvormen. Dit zijn vastgestelde oefenpatronen waarbij verschillende hand en trap technieken worden gebruikt. Deze loopvormen zijn tegen denkbeeldige tegenstanders. Een loopvorm vergt veel concentratie en zelfdiscipline.

Bij het onderdeel sparren, vrij vechten, zijn er verschillende regels waardoor je elkaar niet raakt en zeer doet. De kinderen zeggen ook altijd tegen elkaar als ze beginnen “ik zal je niet raken, ik zal je niet zeerdoen”. Hierdoor verbetert hun karakter worden zij weerbaarder en worden zij een beter mens. Ze komen voor zichzelf op omdat zij vertrouwen hebben in hun eigen kunnen.

Regelmatig houden wij examens, zodat kinderen voelen dat ze verder komen. Leren ze weer nieuwe technieken en loopvormen.

Naast dat ze weerbaarder worden, conditie krijgen is Tang Soo Do ook een mooie manier om alle spanningen van de dag af te schudden.

Is Tang Soo Do iets voor uw kind?
Jazeker! ook als uw kind al Rots en Water heeft gedaan, en ook als ze dit ook niet hebben gedaan. Wij hebben een enthousiast groep kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Nieuwe kinderen worden altijd direct opgenomen in de groep.

De kinderen krijgen les van 3 tot 4 instructeurs, die allemaal veel ervaring hebben met lesgeven aan kinderen. Elk kind krijgt datgene wat hij/zij nodig heeft. Les wordt gegeven op basis van de kennis van de kinderen en wordt altijd afgesloten met een gezamenlijk spel, waarbij de kinderen nog even hun laatste energie kwijt kunnen. Tijdelijke actie! Nu niet 2 maar 4 lessen gratis.

Geef je kind nu op!

Wilt u meer informatie over Tang Soo Do, kijk dan op onze website.

Tang Soo Do is ook voor volwassenen.
Op maandagavond hebben wij een enthousiaste groep volwassenen. Ook hier kunt u 2 gratis proeflessen krijgen. Tang Soo Do is ook een mooie manier voor volwassenen om op een prettige manier alle waan van de dag van je af te schudden, je conditie te verbeteren.

De eerste training van de maand, krijgen volwassen ook les in de Bong, dit is een lange stok(ongeveer 1.80 meter).

Kijk eens op onze website voor meer informatie.

Of kom eens langs op een training om te kijken. Meedoen kan natuurlijk ook. Nu tijdelijk 4 lessen gratis i.p.v. 2 lessen. Doe het nu!

Wij staan ingeschreven bij de KvK onder nummer 01154930.

Voor meerdere gezinsleden hebben wij kortingen.

Tot ziens op de les!

Over

Domela Nieuwenhuisstraat 81, Harlingen

 

Lestijden

  • Ma - Volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar
    19.00  - 20.00